Пастет по селски





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Всяка замяна на продукти, както и промяна на количествата им, води до различен резултат.

1 чаена чаша = 240 милилитра

Моля, не пропускайте прясната мащерка и дафиновите листа. Страшен аромат придават!!!

 за 2 форми терин с размери 15 см х 8 см х 5 см или една стандартна форма /аз пекох веднъж в две малки и веднъж в 1 голяма/


Продукти:
200 грама пилешки дробчета, нарязани на парчета с размери около 4–5 см
400 грама свинска кайма или смес
200 грама бекон, нарязан на малки кубчета
1 глава лук
3 средно големи моркова 
2 супени лъжици листенца прясна мащерка
2 яйца
1/3 чаена чаша течна животинска сметана за готвене
листа сух дафинов лист
черен пипер 
1 чаена лъжичка сол

200 грама бекон, нарязан на много тънки ивици 


Задушаваме лука до готовност. Нарязваме морковите на кубчета и ги сваряваме с малко олио. В купа смесваме яйцата и сметаната. В друга купа смесваме задушения лук, сварените моркови, каймата, бекона, дробчетата, подправките, накрая добавяме смесените яйца и сметана. Разбъркваме добре. На дърото на формите за печене поставяме по няколко листа дафинов лист. С лентичките бекон покриваме дъното и стените на предвидените форми. Напълваме ги със сместа. По желание покриваме отново с бекон, но аз си спестих малко мръвка :)) Завиваме с алуминиево фолио, внимавайки да не се добипа до сместа. Поставяме формите в тава с гореща вода, която трябва да достига до половината от формите, в които ще печем. Поставяме пастета в предварително загрята фурна на 170С за 2 часа. Изваждаме формите от фурната и ги оставяме да изстинат напълно, после съхраняваме за една нощ в хладилник преди да консумираме.




Коментари

  1. Страхотно предложение, Ина!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ине, не съм фен на дреболиите, но бих приготвила това за моите хора, които ще го харесат супер много! И да, в повечето рецепти, може да се промени уж малко, но после хората се чудят, защо не е същото ( Евала, за този твой коментар по въпроса!)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че е различно, дори и една есенция, ако пропуснеш или замениш, получаваш нещо друго. Не е случайно, че големите готвачи имат по някоя ЩИПКА тайна подправка. Разбира се, че човек може да се вихри в кухнята и да експериментира, но после да не мрънка, че не се е получило толкова добре визуално ило вкусово - заменил заквасена сметана с прясно мляко или пък вода, заменил краве масло с олио или обратно, и т.н.... е, какво да очакваш?! :)) То не се иска висок IQ :))

      И аз не си падам по дреболиите, едно от най-ужасните за мен неща, наред с морските дарове, е дроб-сарма... бррр
      Но тук дробчетата са много вкусни, някак са се овкусили прекрасно от подправките и бекона.



      Изтриване
  3. Много, много вкусно изглежда! Някой ден ще го опитам, записвам си рецептата.
    Аз пък обичам много дробчета и дроб сърма, виж за морските дарове сме на едно мнение:) Шарен свят:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))) Но това е много, много вкусно, ароматите от мащерката и дафиновия лист са бомба :)

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации