Орехови полумесеци



  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

За много от вас не са нищо ново, но пък са много вкусни. Тези, които обичат орехи ще ги оценят. Не бива да се прeкалява с тях, защото са много, много калорични, не забравяйте.


Продукти:
за блата
4 белтъка, разбити на сняг
150 грама краве масло
100 грама захар
150 грама смлени орехови ядки
100 грама брашно
на върха на ножа бакпулвер

яйчен слой
4 жълтъка
150 грама пудра захар
2 ванилии

шоколадово-орехов слой
70 милилитра прясно мляко
50 грама захар
200 грама натурален шоколад
100 грама краве масло
150 грама смлени орехови ядки

и още
смлени орехови ядки за поръсване


Приготвяне на блата
Разбиваме мекото краве масло със захарта до кремообразна смес. Прибавяме орехите, брашното, бакпулвера, разбъркваме. Прибавяме и разбитите белтъци, разбъркваме до хомогенизиране. Изсипваме сместа в тава, покрита с хартия за печене, която трябва да излиза извън стените на тавата, защото ще хванем стърчащите краища на хартията и така ще извадим сладкиша по-лесно. Размер на тавата - 20 см х 30 см.
Печем в предварително загрята фурна на 180 С за около 25-30 минути. Изключваме фурната.
Вадим тавата от фурната и я покриваме с яйчения слой, заравняваме чрез накланяне на тавата в различни посоки. Връщаме тавата обратно в изключената фурна за около 20 минути, трябва да хване кора яйчения слой. Не пресушавайте яйчения слой, защото после ще се отдели от блата!!!
Изваждаме тавата от фурната, оставяме да се охлади. Покриваме с охладения шоколадово-ореховия слой, заравняваме. Поставяме тавата в хладилника.
След 2-3 часа поръсваме със смлени орехови ядки.
Режем полумесеци с помощта на чашка, но може и да ги нарежете просто на правоъгълници.

Приготвяне на яйчен слой
Разбиваме до побеляваме жълтъците със захарта. Добавяме ванилиите. Разбъркваме

Приготвяне на шоколадово-ореховия слой
Млякото и захарта се кипват. Добавят се към останалите продукти. Разбъркваме до хомогенизиране.

 

Коментари

  1. Ох!
    Последната снимка е божествена :)

    ОтговорИзтриване
  2. Направо са неустоими! Нямам думи да се изразя просто. Точно по мой вкус са! Много обичам орехови сладкиши.

    ОтговорИзтриване
  3. Колко обичам всички видое ядка, а пък с това и всички видове орехови десерти! И това ще се опитва! Чудесни са, Ине!

    ОтговорИзтриване
  4. Неустоими ...,
    и цялата серия сладкиши са като от бутикова сладкарница, Инче,
    вълшебни снимки и представяне - много комплименти за теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря много, моя вдъхновителке :)
      Прегръщам те сърдечно :)

      Изтриване
  5. И аз обичам орехови изкушения, а това тук много ми допадна! Чудни са, Инче, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Инче, Инче, така ме изтормози в неделя сутрин, на гладно...
    Тази прелест ще приготвя непременно на дъщеря си, отдавна ми говори за някакви полумесеци, дето баба и правила, като малка, дори да не са същите - мисля, че тези ще и харесат на 100 процента!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации