Царевични сладки с кондензирано мляко




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Сладките много вървят с малинов конфитюр, но и така са вкусни. Леко са странни, особено първия път, когато ги опита човек, но после свиква. Странността идва при дъвкане, но ако оставите хапката в устата си, то тя се топи. Може да ги хапнете с чайче или кафенце. Много са нежни.

Продукти:
1 жълтък
65 грама краве масло на стайна температура
1 ванилия
175 грама царевично нишесте
100 милилитра подсладено кондензирано мляко


Разбиваме жълтъка и маслото. Добавяме ванилията и млякото, разбъркваме. Добавяме и нишестете, разбъркваме до получаване на тесто. Късаме малки топчета с размер половин орех или размер по желание. Поставяме топчетата върху тава, покрита с хартия за печене. Всяко топче притискаме отгоре с вилица, за да се сплеска и да се получат отпечатъци. Печем в предварително загрята фурна на 160С за 12-15 минути.

Коментари

  1. Изумителни снимка, а сладките ще опитам скоро!

    ОтговорИзтриване
  2. Много странно, следвах рецептата стриктно, но моите не бухнаха. Въобще няма да споменавам, че тестото не ставаше за оформяне и за това ги правих с пош..

    ОтговорИзтриване
  3. Направих ги!
    Уникални са!
    Мерси, Инче!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации