Сладки с фурми и ядки





  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Много са мекички, топящи се в устата и вкусни.

Продукти:
120 грама краве масло на стайна температура
3 супени лъжици слънчогледово олио
4 супени лъжици пудра захар
1 яйце размер М
110 милилитра прясно мляко
1 чаена лъжичка бакпулвер
ванилия
около 350 грама брашно или до получаване на меко, нелепнещо тесто

Пълнеж:
200 грама меки фурми с костилки
30 грама краве масло
3–4 супени лъжици вода
1 чаена лъжичка канела
1 чаена чаша ядки – смес от орехови ядки и лешници

Тесто:
Разбиваме мекото масло с пудрата захар. Добавяме олиото, яйцето и останалите продукти без брашното и бакпулвера. Разбъркваме. Добавяме брашното на порции до получаване на меко, нелепнещо тесто. Завиваме го в полиетиленов плик и го оставяме в хладилник за 40–60 минути. През това време приготвяме пълнежа.

Пълнеж:
В блендер прибавяме изчистените от костилките фурми, нарязани на парченца, за да се смелят по-добре. Малко вода, канела, мекото краве масло и ореховите ядки. Смиламе. Оставяме сместа да отпочине 10 минути и оформяме от нея топчета с размер на черешка.

Сглобяване:
Изваждаме охладеното тесто и от него оформяме топчета с размер на орех. Приплескваме с длани всяко топче тесто, вътре в центъра му поставяме топче пълнеж, което завиваме в тесто. Прищипваме хубаво, притискаме с длани. Редим върху хартия за печене на разстояние една от друга. Печем в предварително загрята фурна на 185С на вентилатор за 10 минути. Изваждаме сладките от фурната и ги поръсваме обилно с пудра захар.





Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации