Бразилски шоколадов пудинг Brigadeirão

  

  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Има различни рецепти за този пудинг, пробвах няколко, но накрая си направих моя версия, която най-много допадна на всички вкъщи.

Продукти:
за пудинга
1 консерва (395 грама) кондензирано подсладено мляко 
4 яйца
400 милилитра прясно мляко
100 грама Nocciolata или Нутела
200 грама разтопен черен шоколад 70%
30 грама разтопено краве масло
1 супена лъжица с връх какао
1 ампула есенция ром на доктор Йоткер по желание, но аз намирам рома за чудесна добавка към тъмен шоколад
за карамелизиране 
3 супени лъжици захар

за намазване
около 10 грама краве масло


В блендер поставяме всички продукти за пудинга. Разбъркваме около 1-2 минути.

Намасляваме стените на форма за кекс (аз сега го направих в продълговата, но съм го правила и в кръгла с дупка в средата, но с малко по-различни продукти). В тенджера карамелизираме захарта и я изсипваме на дъното на формата за кекса. Изчакваме леко да стегне и изсипваме блендираната смес. Покриваме отгоре с фолио. Печем на водна баня (в по-голяма тава сипваме гореща вода и поставяме формата с пудинга. Водата трябва да е поне 3-4 сантиметра) в предварително загрята фурна на 180С за около 2 часа. Аз оставих в изключена фурна за още половин час. Изваждаме от фурната и оставяме да се охлади, след което го оставяме за една нощ в хладилник. На следващия ден го обръщаме в поднос като леко с нож минаваме по стените и после леко с резки движения изтръскаме пудинга. Отгоре ще имате много хубав слой карамел, който при мен не се вижда, защото повечето попи в пудинга докато го снимам. Аз го извадих сутринта, а снимах вечерта. Така че най-добре извадете пудинга 30 минути преди сервиране, за да се отпусне.


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации