Шоколадови бисквитки/сладки с пълнеж




Много са вкусни, особено когато са топли, са направо разтапящи се в устата. Ако обичате по-скадичко, добавете още пудра захар към тестото, но не прекалявайте.

Продукти за 12 бисквитки:
1 яйце
100 грама меко краве масло
4 супени лъжици с връх пудра захар
2 ванилии
1 чаена лъжичка бакпулвер
7 супени лъжици с връх какао на прах
130 грама брашно

пълнеж
Нутела или друг течен шоколад, може и различни мармалади, орехови пълнежи


Първо се заемаме с пълнежа. 
Върху дъска или чиния, покрита с хартия за печене, поставяме на разстояние по 1 чаена лъжичка течен шоколад. За тестото са ни нужни 12 чаени лъжички, т.е. 12 купчинки шоколад трябва да оформим. Не се престаравайте с оформянето, но нека да е купчинка все пак. Замразяваме във фризера за около 2-3 часа.

Приготвяне на тестото
В купа смесваме всички продукти. Оформяме тесто, което трябва да е като пластелин - лесно да се работи с него. Ако има нужда, добавете още брашно или пък малко вода. Разделяме тестото на 12 равни топчета. Всяко топче разделяме на две, като двете половини сплескваме на диск. Върху единия диск поставяме купчинка замразен шоколад, отгоре покриваме с другия диск тесто, защипваме краищата и овалваме на топка. Поставяме топката в тава, покрита с хартия за печене. Така процедираме и с останалото тесто. Поставяме топчетата на разстояние едно от друго. Печем в предварително загрята фурна на 180С за 9-10 минути. Не ги препичайте! Когато ги извадите от фурната, оставете ги да изтинат леко върху тавата, после ги прехвърлете в друг съд. 

Коментари

  1. Мисля...че трябва да коригираш рецептата!
    Какви ти 12 бисквити, то за кого по напред, за 1/2 човек няма да стигнат:)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации