Ароматно агнешко на фурна



При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА!

Продукти:
700 грама агнешки котлети или друго агнешко месо, но нарязано на филии с дебелина около 2-3 сантиметра
2 стръка пресен чесън - само бялата част
4-5 листа салвия
3-4 стръка лимонова мащерка - само листата
1 клонче розмарин - само листата
черен пипер
сол
слънчогледово олио
300-400 милилитра черна бира

В хаванче счукаме на кашичка чесъна, салвията, мащерката, розмарина с 1/2 чаена лъжичка сол. Добавяме черен пипер на вкус. Добавяме и слънчогледово олио около 6-7 супени лъжици, може и повече. Мажем всички котлети от двете страни с тази смес, подреждаме ги ва тавичка и ги оставяме да отлежат поне един час. Заливаме с бирата, завиваме ги в алуминиево фолио и ги печем в предварително загрята фурна на 200С за 30 минути, след което намаляваме фурната на 170С и печем още 2 часа и половина. Накрая увеличаваме отново фурната на 200С и печем още за 30 минути. Махаме фолиото и сервираме, като поливаме всеки котлет с бирения сос.

При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА!

Коментари

  1. Страхотно е, Инче! От скитосване и разсейване едва сега виждам тази сочна, апетитна мръвка, която предизвиква обилно слюноотделяне :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации