Кокосови чийзкейк хапки / топки




  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Знаете, че не си падам по чийзкейковете, но тези топки ми се получиха мноооого вкусни. Препоръчвам! Всяка замяна на продукти, води до различен резултат, разбира се, имайте го предвид.


Кокосови чийзкейк топки

Продукти за около 20 броя:
150 грама сирене Филаделфия, в никакъв случай извара!!
2 супени лъжици заквасена сметана
40 грама разтопено краве масло
300 грама бял шоколад
5 супени лъжици с свръх смелни бисквити Petit Beurre
20 грама кокосови стърготини
1 ампула ванилия на д-р Йоткер
3 капки лимонова есенция на д-р Йоткер

за шоколадово глазура
200 грама шоколад Милка екстра какао
3 супени лъжици слънчогледово олио



В купа смесваме сиренето, сметаната, маслото, кокосовите стърготини, есенциите и разбъркваме до хомогенизиране. Добавяме разтопения на водна баня шоколад и отново разбъркваме. Оставяме да стегне в хладилник за 2 часа, след което добавяме смлените бисквити, разбъркваме и отново оставяме в хладилник за около 2 часа. Оформяме от тестото топки с размер на голям орех. Тестото трябва да е леко лепкаво, но не прекалено, трябва да може да се моделира, но да не е твърдо. Ако е прекалено рядко, то добавете още малко смлени бисквити, но не прекалявайте. Топките поставяме върху хартия за печене. Поставяме ги във фризера за около 30 минути. Разтопяваме тъмния шоколад и добавяме олиото, разбъркваме. Всяка топка обливаме отвсякъде с шоколада, отново поставяме върху хартия за печене. Държим в хладилик. Чудесни са!


  • При използване на рецепта от този блог, цитирайте източника FEDORCKA.BLOGSPOT.COM С ЛИНК КЪМ РЕЦЕПТАТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ, НАРУШАВАТЕ АВТОРСКИТЕ ПРАВА! СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА СНИМКОВИЯ МАТЕРИАЛ!

Коментари

  1. Страхотни за почерпка, а на това старинно диванче - още по-добре, размечтах се, ти разказваш истории...

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации